Grad pod Marjanom domaćin i Olimpiku!
30.11.-0001.

Mnogi kažu da je Split najlepši grad u bivšoj nam državi.
Hajduk odavno nije više ono što je bio, ali Dalmaciji je "bila" boja i dalje u srcu.
I pored finansijske krize, nezaposlenosti i "mali milion" drugih problema ljubav prema "balunu" nikada neće prestati, a dokaz tome su brojni fudbalski turniri koji se godinama unazad održavaju u gradu koji je iznedrio najveće asove jugoslovenskog, a kasnije hrvatskog fudbala.

Turnir u Splitu, na koji je pozvan i apatinski Olimpik održava se pod nazivom "Igre mladih".
Igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija koje je do sada okupila oko stotinu hiljada mladih sportista.
Slogan ove manifestacije je "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život", a njeni promoteri su Goran Ivanišević, Slaven Bilić, Predrag Mijatović, Dejvid Bekam i mnoge druge poznate ličnosti sa Starog kontinenta.

\"\"

Olimpik na ovo takmičenje vodi dve ekipe sa ukupno 20 dečaka i sa njima idu dvojica trenera Sreten Kenić i Goran Kecman. Prema rečima trenera Kenića, rezultat nije u prvom planu, jer su "plavo-beli" imali samo dva dana za organizaciju a u Split putuje veliki broj mlađe dece, jer mnogi mališani nisu imali vremena da prave pasoše, tako da u Dalmaciju idu samo oni koji su imali gotove pasoše.
Pokrovitelj ovog puta je Opština Apatin,tj. predsednik Opštine dr Živorad Smiljanić.
Olimpik u Split kreće u nedelju u večernjim satima, u ponedeljak ujutru je planiran dolazak i prijava ekipe za turnir. Takmičenje je u utorak i sredu, a povratak u Apatin se planira u četvrtak uveče.
Fudbaleri Olimpika će biti smešteni nadomak stadiona "Poljud", a pored učešća na turniru, deci je obezbeđen turistički obilazak grada i poseta stadionu NK "Hajduk Split".

\"\"

Vredi napomenuti i to da se ovaj turnir održava pod pokroviteljstvom FIFA-e i UEFA-e, a sponzori takmičenja su Koka-Kola i Kinder.
O aktivnostima vezanim za Školu fudbala Olimpik moći ćete se i u narednim danima informisati na www.025info.unija.net
Srećno, dečaci!

Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar