Het-trik Bačića za prvi domaći trijumf
30.11.-0001.

Pred oko 150 gledalaca u hali O.Š. Žarko Zrenjenin u Apatinu, fudbaleri KMF Apa-futsal savladali su ekipu KMF Šampion iz Subotice, u okviru 7. kola Vojvođanske futsal lige, rezultatom 3:2 (2:1).

\"\"


Poveli su Apatinci pogotkom Gorana Bačića u prvom minutu utakmice.
Do desetog minuta su držali igru pod kontrolom, a u tom periodu meča gosti nisu imali puno prostora da nametnu ritam.
Ipak, nedugo zatim u jednom kontra napadu žuto-crni gube loptu, gosti koriste polukontru i postižu gol praktično iz prvog šuta ka Mudrinićevom golu.
To nije sputalo naše igrače koji su se brzo konsolidovali i u 14. minutu posle solo akcije najiskusnijeg fudbalera Gorana Bačića, Apatinci vraćaju prednost, koju održavaju do kraja poluvremena.

Kada je na početku drugog poluvremena Goran Bačić svojim trećim pogotkom povisio na 3:1 činilo se da će izabranici trenera Mirka Dubaića lako privesti utakmicu kraju.
To bi se verovatno i dogodilo da opet nije ispoljena hronična boljka - neefikasnost.
U periodu od 25. do 32. minuta susreta apatinski igrači promašuju pet izglednih prilika. Nepažnja domaćih donosi smanjenje rezultata, a strelac za Subotičane je bio Robert Vig u 32. minutu meča.
Do kraja utakmice Apatinci su se orjentisali na odbranu, u strahu do ponovnog neuspeha, a istakao se mladi golman Nemanja Mudrinić koji je u par navrata sjajno intervenisao i sačuvao pobedu svog tima.

Apatinci tako uspevaju da savladaju drugoplasiranu ekipu na tabeli, da zabeleže prvu pobedu na domaćem terenu, i da, što je i najvažnije, privuku veliki broj gledalaca u halu O.Š. Žarko Zrenjanin.

\"\"


Nakon ove utakmice, do kraja jesenje dela šampionata, Apa-futsal ostaje bez Gorana Bačića, koji odlazi u inostranstvo, te će to predstavljati ogroman hendikep za mladu apatinsku ekipu.

Sledeći susret Apatinci igraju u Bačkom Brestovcu protiv ekipe BSK-a, gde će
osim Bačića, žuto-crni biti lišeni pomoći i standardnog Stevice Kuge koji će morati da pauzira zbog parnih žutih kartona.
Neizvestan je i nastup od početka sezone sjajnog Aleksandra Gladića zbog povrede, te stuba odbrane Strahinje Delića, pa je više nego jasno da je pred apatinskim timom teško gostovanje.
Meč BSK - Apa-futsal igra se u subotu u Bačkom Brestovcu, sa početkom 19 sati.

\"\"
Tabela preuzeta sa sajta Fudbalskog saveza Vojvodine


Slike sa meča KMF Apa-futsal - KMF Šampion možete pogledati u našoj foto-galeriji, a snimak susreta je na programu danas u 18 sati i 30 minuta, kao i u 23 sata na vašoj omiljenoj 025 Info televiziji.

Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar