Meteorski uspon Nemanje Balaća - Početak sezone iz snova

“Kuglaški vikend” odigran u Banji Junaković je značio i promociju još jednog mladog Apatinca, budućeg asa srpskog kuglanja. Iako najmlađi, Nemanja Balać, član, beogradske “Crvene zvezde”, je bio najbolji igrač trodnevnog skupa u Banji Junaković. Na šestom po redu “Junaković kupu”su nastupile ekipe koje igraju značajne uloge u kuglanju Srbije, Hrvatske, BiH i Slovačke. Na svim nastupima za svoj klub “Crvenu zvezdu” najbolje rezultate je  imao mladi Apatinac  koji je na ovim stazama i napravio prve “kuglaške” korake. Drugog takmičarskog dana, u subotu, mladi Balać je bio junak dana. Prvo je na “Junaković kupu” protiv “Rada” iz Brčkog “rušio” za mnoge nedostižnih 627 čunjeva, da bi istog dana na Memorijalu “Đuro Štikovac” sa 651 oborenim čunjem osvojio drugo mesto. Njegov  rezultat posebno dobija na “težini” uz podatak da je na memorijalu za konkurenciju imao tačno tridesetijednog seniorskog državnog reprezentativca  iz Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Mađarske i Srbije.
 

- Iskreno, nisam očekivao ovakav rezultat. Staze su mi poznate, tu sam počeo da kuglam i to mi je verovatno dalo inspiraciju da pružim svoj maksimum, kaže mladi Balać. Turnir na “svojim” stazama je odigrao kao u transu, postigao rezultate o kojima mnogi tokom cele karijere mogu samo da sanjaju.
- Ovo je za mene početak nove sezone kao iz snova. Najmlađi sam u Zvezdi, startuje nova sezona i ovakva igra mi uliva veliko samopouzdanje pred start prvenstva, kaže Nemanja. Odigraće se nekoliko kola pa ga sa Zvezdom očekuju “evropska” iskušenja, a tu su i obaveze u juniprskoj reprezentaciji. Nemanja Balać je za sve spreman. Pa kad će ako ne sad. Sudeći po prikazanom na stazama kuglane „Junaković“, ovo će biti njegova sezona.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar