Nastavak odbojkaških prvenstava u pokrajini

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Drugoj republičkoj ligi Srbije za odbojkašice i odbojkaše.

Odbojkašice Apatina u 12. kolu gostuju u Novom Sadu istoimenoj ekipi u nedelju 29. januara u hali "Spens" sa početkom u 20 sati. Apatinke su poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva odigrale 26. decembra, pa je tako početak prolećnog dela sezone došao nakon tačno mesec dana pauze. Takmičenje počinje ranije zbog odluke Odbojkaškog saveza Srbije da bi se na vreme (kraj aprila) odigrale kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu Srbije. Odbojkaški savez Srbije je takođe doneo i odluku po kojoj će od sezone 2017/2018. Druge republičke lige Srbije brojati po 10 klubova. Ova odluka automatski znači da će veći broj klubova, četiri ili pet, ispasti u niži stepen takmičenja u Prve regionalne lige.

Druga republička liga Sever, koja se igra na teritoriji Vojvodine u sezoni 2016/2017. broji 12 klubova. Olakšavajuća okolnost je ta što iz Prve lige Srbije nijedna ekipa sa teritorije Vojvodine neće ispasti u Drugu republičku ligu. Pobednici Drugih republičkih liga: sever, istok, zapad i centar kao i prethodnih godina igraju kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu Srbije. Prve dve ekipe sa ovog turnira se plasiraju u Prvu ligu Srbije ostale se vraćaju u Druge republičke lige.

Interesantan je podatak da u odbojci prvak lige u šestom, petom, četvrtom i trećem rangu takmičenja nema prohodnost, već uvek igra kvalifikacije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar