Nastavak popularizacije futsala – neka nova žuto-crna škvadra napada visok plasman

Najmlađi su sportski kolektiv u našoj opstini. Poslednje tri godine njihove susrete u hali OŠ Žarko Zrenjanin prati veliki broj ljubitelja igre na petoparcu, a od narednog petka apatinska žuto-crna futsal družina započinje novu misiju u Drugoj futsal ligi. Ovo će biti druga sezona u drugom po jačini rangu takmičenja u Srbiji (prethodno su dve sezone igrali u Futsal ligi Vojvodine), a ciljevi, ambicije i apetiti su za kratko vreme porasli jer je u prošloj, debitantskoj sezoni KMF Apa-futsal završio takmičenje na visokom trećem mestu na tabeli.

Tim je u odnosu na prošlu sezonu pretrpeo određene izmene.
Ekipu su napustili Mladen Vuković, Nikola Damjanović, Aleksandar Marunović, Goran Vidaković, Goran Štetić i trener Dejan Smiljanić. Došli su golmani Milan Bulat i Vukašin Bijelić, potom Bojan Nikolić, Nemanja Milkić, Slobodan Marčeta i Marko Milosavljević.

Okosnicu tima će i dalje činiti domaće snage Strahinja Delić, Dragan Vojvodić, Uroš Danić, Miroslav Ćopić, potom Subotičani Damir Tumbas i Vanja Prole, kao i veliki majstor futsala Aleksandar Lazarević koji će u novoj sezoni imati i ulogu trenera. On će pomagati Đorđu Baraću, doskorašnjem igraču kluba, koji je prošle godine odigrao svoju poslednju sezonu kao igrač.
Pored igrača koji su napustili klub trenerski tandem Barać-Lazarević u narednoj sezoni neće moći da računa ni na Stevicu Kugu, kojem posle operacije sledi period rehabilitacije i oporavka, a pitanje je koliko će biti spreman Aleksandar Gladić koji već duži vremenski period ima problema sa povredom.

Kad je u pitanju liga u kojoj se Apatinci takmiče vredi istaći da su novi članovi Druge futsal lige – grupa "Vojvodina" ekipe iz Kačareva, Temerina i Bečeja.

U razgovoru za 025info, predsednik KMF Apa-futsal Branislav Milojičić nam je saopštio da se od sezone 2017/2018. priprema reorganizacija drugoligaškog takmičenja.

"Neko je odlučio da ćemo za godinu dana imati jedinstvenu drugu ligu. Lično sam skeptičan po tom pitanju. Klubovi se gase, teško funkcionišu, evo najnoviji slučaj je Telep koji više ne postoji. To je ekipa sa kojom smo igrali prošle sezone. Biće mnogo problema, ekipe iz Vojvodine će mozda ići u Niš, Vranje, Čačak... Treba finansirati daleka putovanja. Takođe, svi ti momci koji igraju imaju neke poslove od kojih žive, treba sve to uskladiti. Vi ne možete otići u Niš za par sati, doći sat vremena pred meč, odigrati utakmicu i brzo otputovati nazad. I čim stignete u Apatin odmah na posao u prvu smenu. Dajem samo primer, priznaćete da će sve to biti teško organizovati." - zabrinut je prvi čovek apatinskog kluba.

Od Milojičića smo saznali da će u sezoni koja je pred nama prvoplasirani tim Druge lige – grupa "Vojvodina" izboriti plasman u najelitniji rang srpskog futsala, drugi i treći tim na tabeli će izboriti nastup u jedinstvenoj drugoj ligi koja će brojati 12 članova, a svi ostali praktično ispadaju, odnosno postaju članovi regionalnih liga.

Zbog svega navedenog teško je proceniti koliko ova ekipa može u narednoj sezoni. Milojičić kaže da će žuto-crni ukoliko ponove igre iz prošle sezone ponovo biti u samom vrhu.

"Ekipa je delimično promenjena. Došli su novi momci koji će sigurno doneti određeni kvalitet. Navikli smo naše navijače na dobre rezultate i trudićemo se i dalje da oni koji posećuju naše utakmice gledaju lep i efikasan fudbal. Da li će to biti dovoljno za uspeh, videćemo. Pitanje je i ko će od ostalih ekipa imati visoke ambicije, teško je proceniti. Ukoliko nam se ukaže prilika da budemo u samom vrhu, naravno da ćemo je iskoristiti." - ističe Milojičić i obećava kvalitetan rad na popularizaciji futsala u Apatinu i još jednom podvlači da igrači najveću obavezu imaju prema onima koji ih bodre u hali OŠ Žarko Zrenjanin, a kojih će u novoj sezoni, sigurni smo, biti još više.

Start drugoligaškog takmičenja u sezoni 2016/2017. zakazan je za petak 7. oktobar kada Apa-futsal dočekuje novosadski Tango. Meč u hali OŠ Žarko Zrenjanin počinje u 20 sati i 45 minuta.

Autor: Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar