NOVA GENERACIJA KAJAKAŠA: Lana, Dane, Luka i Aleksa novi sportski ponos Apatina

Na upravo završenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku postignuti su rezultati koji potvrđuju da je kajak-kanu, iako medijski nedovoljno zastupljen i dalje među prvim sportovima Apatina.

U KK Panonija strpljivim i stručnim radom kroz letnje škole kajaka svake godine u tajne  ovog lepog i zdravog sporta uvode nove generacije apatinskih mališana koji korak po korak vraćaju nekadašnju slavu jednog od najuspešnijih klubova bivše Jugoslavije.

Proteklog vikenda u zalivu kod apatinske gradske plaže su se okupili mališani generacije 2005./2008. godišta iz Starih Banovaca, Bečeja, Kanjiže, Borče, Bezdana, Bačke Palanke, Višnjićeva, Novog Sada, Novog Kneževca, Pančeva, Sente, Sremske Mitrovice i Apatina. Svi oni, tek što su naučili da voze kajak (nekima je ovo bilo prvo takmičenje u životu) su pokazali neviđenu upornost i kvalitet. Ni  deonice od 1.000 i 500 metara koje su ponekad teške i za mnogo iskusnije za njih nisu predstavljale problem. Junački su se borili sa svakim metrom i svi zajedno zaslužili aplauze brojne publike, roditelja, baka i deka, rodbine i prijatelja na obali. U toj velikoj konkurenciji budućnosti srpskog kajaka "blesnuli" su i mladi apatinski kajakaši osvojivši ekipno odlično peto mesto.

Osvojene su četiri medalje, a u ovom kvartetu budućih apatinskih asova kajaka jedina dama, Lana Šokac je osvojila i najsjajniju, srebrnu medalju u trci devojčica 2007. godište na jedan kilometar. Dane Kerti je osvojio dve bronzane medalje (trke MK 1 na 1000 metara i MK 2 na 500 metara), a porodica Smiljanić koja je do sada davala odlične fudbalere sad dobija sportske naslednike i u kajaku. Luka Smiljanić je osvojio bronzu u trci na jedan kilometar, a njegov brat Aleksa Smiljanić, zajedno sa Kertijem, u trci na 500 metara. Uspeh ovih mališana je ujedno uspeh i njihovih roditelja koji su aktivno uključeni u rad kluba i takmičenja, a sve ovo je potvrda da KK Panonija plovi i dalje stazama koje su utabale ranije slavne generacije. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar