Obeležena desetogodišnjica Atletskog kluba Apatin
30.11.-0001.

U Velikoj sali SO Apatin u utorak, 29. marta, u prisustvu većeg broja: atletičara, sadašnjih i bivših takmičara, i brojnih gostiju obeležena je desetogodišnjica od osnivanja Atletskog kluba Apatin.

Po rečima Slavka Jerkovića, predsednika kluba, atletika u gradu beleži mnogo dužu tradiciju, oko pola veka, medjutim, tek je 2002. godine osnovan klub, a do tada su se apatinski atletičari taklmičili u sastavu somborskog atletskog kluba.I tada su Apatinci  bili izuzetni takmičari, a Dušan Škorić i prvak Vojvodine, a među one koje treba pomenuti su i veterani: Franjo Pap, Ferenc Šiber, Jovan Lakatoš, a posebno Franjo Pap, koji i danas postiže izuzetne rezultate u ultramaratonu, odnosno osvaja prva mesta. Proteklih godina među najboljima su Goran Čegar i Marijana Lukić, kojoj je malo nedostajalo da ispuni olimpijsku normu, zatim Ksenija Bodlović i drugi, a klub se ponosi i grupom mladih atletičara koji postižu zavidne rezultate.Bila je to prilika i da se podseti na napor, koji je profesor Srđan Šerer uložio još pre 40 godina za razvoj atletike u našem gradu.Svečanosti su prisustvovalii predsednik opštine dr Živorad Smiljanić, zamenik pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Janoš Čikoš, generalni sekretar Atletskog sveza Srbije Slobodan Branković, Sušan Mandarić, ispred Atletskog saveza Vojvodine, zatim predsednik opštine Vinice iz Makedonije Emil Dončev sa saradnicima, gosti iz: Vukovara, Sombora, Crvenke i Kule kao i ostalih mesta. Svima njima uručćene su zahvalnice za podršku koju su dali Atlestkom klubu Apatin.Diplome će na prvom treningu bizti uručene i članovima kluba. Za vreme boravka u Apatinu gosti su u Domu sportova Sportskog saveza opštine Apatin razgledali postavku  Zbirke "Istorija sporta u opštini Apatin".


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar