Održan Olimpijski čas 2019. u Apatinu

Oko dvestotine apatinskih osnovaca učestvovalo je na Olimpijskom času koji je održan na trgu Nikole Tesle.

Čas je organizovao Olimpijski komitet Srbije i kompanija Koka Kola uz pomoć Sportskog saveza Apatin
 
Cilj manifestacije je upoznavanje dece sa 5 osnovnih olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo tela, duha i uma.
 
Učenici su preko Olimpijskog igrališta, došli do tribine sa sportistom gde ih je dočekao naš uspešni plivač Čaba Silađi. Čaba ce Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.
 
Najmladji su kroz Olimpijsku priču učili o istoriji ovih igara, a stariji osnovci su se upoznali sa mobilnom aplikacijom TreninGo, koja ih motiviše da vezbaju i održavaju zdrav način života.
 
Olimpijski čas je otvorila predsednica Skupštine opštine Apatin Nika Petrović:
 
Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama. Želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Кoka Кola u ime lokalne samouprave, što su izabrali naš grad kako bi održali Olimpijski čas za našu decu, na našem trgu. Pozdravljam sve osnovce i želim vam da danas spoznate sve vrednosti sporta, da naučite nešto novo i da se vratite kući puni utisaka.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar