Olimpijski čas 2019. u Apatinu

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Кoka Кola organizuju 30.05.2019. Olimpijski čas 2019., u Apatinu.

 
Program „Olimpijski čas“ je koncipiran kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica:
„Olimpijsko igralište“, „Tribina sa sportistom“, „Olimpijska priča“ i „TreninGO“ radionica.
 
- „Olimpijsko igralište“ se realizuje na otvorenom i čine ga 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vežbu. Učesnici imaju priliku da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, Olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – Olimpijskim herojima današnjice.
 
- „Tribina sa sportistom“ se organizuje za učenike starijih razreda koji će imati priliku da upoznaju neke od naših najuspešnijih sportista i u opuštenoj atmosferi saznaju iz prve ruke kako je to biti profesionalni sportista, koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti kako u sportu tako i u svakodnevnom životu.
 
- Programom su uključeni i najmlađi osnovno-školskog uzrasta koji imaju priliku da kroz „Olimpijsku priču“ nauče više o Olimpijskim igrama i vrednostima kojih se treba pridržavati u životu. Uz pomoć magnetne table i Olimpijske vežbanke, najmlađi učesnici će na jedinstven način upoznati Olimpijski pokret i saznati koliko je važno baviti se sportom i negovati Olimpijske vrednosti.
 
- Poseban deo programa posvećen je promociji mobilne aplikacije „TreninGO“ koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Кako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje, korisnici mogu da pretražuju veliki broj staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije, kao i da odaberu treninge olimpijaca ili višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Aplikacija je besplatna i može da se preuzme za Android i IOS mobilne uređaje.
Ideja je da učesnici testiraju aplikaciju i ukoliko im se dopadne da je promovišu među svojim vršnjacima.
 
Svi učesnici Olimpijskog časa dobiće posebno dizajnirane majice, diplome i brošure.
Početak događaja je planiran za 12:00 časova a završetak u 14:30 časova.
 
 
                                                                                                                  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar