Opštinski derbi bez pobednika

U 7. kolu Vojvođanske šahovske lige u Apatinu je odigran opštinski derbi između AŠK Vulkan Protektor i ŠK Prigrevica iz Prigrevice.

Posle uzbudljive borbe meč je završen nerešenim rezultatom 4:4. Iako su Apatinci
bili bolji na seniorskim tablama, prigrevačku ekipu su spasile sjajne sestre Gajčin koje su svojim pobedama na omladinskoj i ženskoj tabli održale rezultatsku ravnotežu.

U poslednjoj partiji meča, a kod rezultata 4:3 za domaćine, Apatinac Aleksandar Opačić je u totalnoj remi poziciji kardinalno pogrešio i dozvolio Nenadu Vladisavljeviću da osvoji ceo poen i tako donese Prigrevčanima nerešen rezultat.

Pobede za Vulkan ostvarili su Obradović, Ćopić i Stojanović, dok su remizirali Andabaka i Ožegović. Poraze su pretrpeli Opačić, Stanković i Čevizović.

Nakon sedam kola Vulkan Protektor se nalazi na šestom mestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova. Sledeće nedelje se igra osmo, pretposlednje kolo, kada Vulkan gostuje u Vrbasu istoimenoj ekipi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar