Pionirke i kadetkinje najbolje u regiji
30.11.-0001.

Pionirke odbojkaškog kluba Apatin osvojile su titulu jesenjeg šampiona regionalne lige. Mlade odbojkašice Apatina će u toku sledeće nedelje odigrati utakmicu na pionirskom prvenstvu Vojvodine protiv pobednika lige Severna Bačka i bolji iz tog susreta će se plasirati među 16 najboljih klubova u Vojvodini.

Kadetkinje odbojkaškog kluba Apatin su u predposlednjem kolu regionalne lige pobedile Volleystars iz Sombora sa 3:0 u setovima. Naše odbojkašice se nalaze na prvom mestu na tabeli. U poslednjem kolu u nedelju one gostuju u Somboru ekipi CVS. Ukoliko pobede bilo kojim rezultatom kadetkinje odbojkaškog kluba Apatin će osvojiti titulu jesenjeg šampiona regionalne lige.

\"\"

U nedelju je u Somboru održan turnir u Mini odbojci za devojčice. U gradskoj hali Mostonga nastupilo je više od 250 devojcica sa teritorije cele Vojvodine. Odbojkašice Apatina su se takmičile u kategoriji 2003. i 2004. godišta. U konkurenciji 2003. godišta naše odbojkašice su se plasirale u polufinale i zauzele 4. mesto. U kategoriji 2004. godišta najmlađe odbojkašice Apatina su osvojile treće mesto i bronzanu medalju.
One su do medalje došle nakon pet pobeda a doživele su samo jedan poraz. Ovo je jubilarna 40 medalja za odbojkaški klub Apatin osvojena u 2013. godini.
Iz odbojkaškog kluba se zahvaljuju roditeljima koji su tokom cele godine finansirali odlaske na utakmice i takmičenja u mini odbojci. Mlade odbojkašice Apatina će u subotu učestvovati na Novogodišnjem turniru u mini odbojci u Kaću. Na turniru će nastupati Novi Sad, Volley Stars Zrenjanin, Pančevo, Radnički Kovin, Kikinda, Vršac, Jedinstvo Bečej, Subotica i Apatin.

\"\"

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Prve Vojvođanske lige odbojkašice Apatina su u Senti pobedile istoimenu ekipu sa 3:1 u setovima. Prvi set je završen rezultatom 25:23 za domaće odbojkašice, iako je naš tim do dvadesetog poena imao prednost. Naredna tri seta Apatinke su rešile u svoju korist rezultatom 25:17, 26:24 i 25:19. Odbojkašice Apatina su prvi deo sezone završile na sedmom mestu na tabeli.
OK Apatin je daleko najmlađa ekipa u ligi, većina igračica igra svoju prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji i ovaj rezultat je mimo svih očekivanja jer je u ovoj sezoni napravljena smena generacija.
Naš odbojkaški klub je u sezoni 2013/2014 nastupio u pionirskoj ,kadetskoj i seniorskoj ligi. Uspesi mladih odbojkašica su utoliko veći kada se zna da je klub samostalno finansirao sve troškove jer od sportskog saveza opštine Apatin nije dobio nijedan jedini dinar za takmičenje.

Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar