Područna liga ostala san
30.11.-0001.

Fudbaleri ŽAK-a iz Sombora savladali su u poslednjem 26. kolu Međuopštinske lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci ekipu Terekveša u Svilojevu rezultatom 2:0 (0:0), i tako u direktnom okršaju za plasman u viši rang, pokazali da su u ovom trenutku bolji tim.

Pred poslednjih 90 minuta u sezoni situacija je bila jasna, Odžaci su kao prvoplasirana ekipa ranije izborili plasman u Područnu ligu, dok se drugi putnik tražio između Svilojevčana i Somboraca.
Terekvešu je \'\'igrao\'\' bod, dok su gosti morali da pobede. I stekao se utisak da su fudbaleri Terekveša i igrali na nerešeno, da su mislili da im je vreme najveći saveznik i da će poslednji sudijski zvižduk, inače odličnog sudije Šćepanovića, dočekati sa za njih velikih 0:0.
Gosti su bili konkretniji od samog starta, međutim, da je \'\'projektil\'\' Bojana Jelisavca iz 22. minuta završio u gostujućoj mreži utakmica bi dobila sasvim drugačiji tok.
Iz prvog poluvremena vredi izdvojiti prečku gostujućeg igrača Mijatovića i veliku šansu Savića koja je plod greške domaćeg beka Kaurina i golmana Božića.
U drugom delu ista stvar, činilo se da će domaći biti za najansu opušteniji i konkretniji, a onda – \'\'hladan tuš\'\' za 250 ljubitelja fudbala.
Gol za ŽAK postiže rezervista Mazinjanin, koji koristi konfuziju u gostujućoj odbrani, i lošu reakciju juče očajnog golmana Božića.
Do kraja susreta trener domaćih, nekadašnji sjajni centarfor apatinske Mladosti, Ilija Orlović, pokušao je izmenama da razmrda svoju ekipu. Ređale su se poluprilike Grmuše, Lemaića i Krajačića, ali bez rezultata.
I onda, u 94. minutu kada je i Božić otišao u protvnički šesnaesterac da isprati korner svog tima ne bi li postigao izjednačujući gol, \'\'sevnula\'\' je kontra momaka u crno-belim dresovima, a egzekutor je bio Orsić koji je poslao loptu u nebranjen gol za konačnih 2:0.

Slavlje gostiju moglo je da počne, dok domaći igrači nisu krili tugu. Ostaje žal Svilojevčana jer je cela sezona stala u poslednih pola sata susreta, ali ŽAK je, ipak, zasluženo izborio plasman u viši rang takmičenja.

\"\"


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar