Regata - Vode Vojvodine - od 24. juna
20.06.2008.

Pripreme za start ovogodišnju Regatu "Vode Vojvodine" su u završnoj fazi. Jedna je od najvećih organizovanih višednevnih plovidbi na vodama u Srbiji krenuće 24. juna iz Novog Sada. Prijavljeno je 86 jahti sa preko 200 članova posade. Regata će trajati do 4. jula.
Na Regati su najviše zastupljeni čamci, brodići i članovi posada iz Beograda i Novog sada a zahvaljujući učesnicima iz Hrvatske manifestacija dobija međunarodni karakter. Za jedanaest dana regata će preploviti blizu 300 kilometara po bačkim kanalima. Partneri u organizaciji ovogodišnje Regate su lokalne samouprave gradova i mesta na kanalu kroz koje regata prolazi: Bački Petrovac, Bač, Srpski Miletić, Sombor, Bezdan, Kljajićevo, Doroslovo i Bački Gračac. Regata stiže u Sombor 27. juna na Veliki bački kanal, a napustiće ga dan kasnije, da bi u Bezdan doplovila 29. juna. Sledi plovidba do Kljajićeva 30. juna, a 1. jula regata će se usidriti na obali kanala „DTD” u Doroslovu. U pripremi su i propratna dešavanja na obali kanala, pa se s pravom očekuje da će to biti prava prilika za lepo druženje.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar