Šah klub iz Prigrevice bogatiji za najsavremenije rekvizite za igranje

Šah u Prigrevici ima dugu tradiciju. Od braće Polovina, po kojima je Prigrevica i ova drevna igra postala prepoznatljiva širom bivše države, Gojka Zorića, šahovskog intelektualca, braće Durman, Lovrića, Novkovića, Maoduša, Trkulje, Mileusnića, pa do Tomaševića, Ostoića, Serdara i Ristovskog, koji danas dostojno brane boje prigrevačkog Šah kluba.
Važno je napomenuti da i Marina Gajčin, jedna od najtalentovanijih šahistkinja Evrope, već 7 punih godina igra i pronosi slavu prigrevačkog Šah kluba širom Srbije, Evrope i sveta, zajedno sa sestrom Jasminom, bratom Aleksom i tatom Sinišom, a koji su takođe odlični šahisti, Zoranom i Goranom Pavlovićem i Andrejom Stojanovićem.
Mesna zajednica Prigrevica, lokalna samouprava Apatin i Sportski savez, prepoznali su kvalitet i tradiciju ovog Šah kluba, te su im, u skladu sa tim, omogućili novčana sredstva i prostoriju za igranje. Zahvaljujući sredstvima koja su dobili, Šah klub iz Prigrevice postao je bogatiji za  najsavremenije rekvizite za igranje. Kupljeno je 6 novih digitalnih satova, kao i 6 izuzetno kvalitetnih drvenih šahovskih tabli na preklop, zajedno sa drvenim figurama.


Iz prigrevačkog šah kluba kažu da će im novi rekviziti umnogome olakšati dalji rad i dodaju da su retki klubovi u Srbiji koji danas imaju takve rekvizite za igru.
 

- Sa ovakvom opremom i podrškom koju imamo, ne preostaje nam ništa drugo nego da odličnim igrama i požrtvovanjem vratimo ukazano poverenje. Takođe, cilj nam je i uključivanje što većeg broja dece u naš klub, a to planiramo postići tako što ćemo uskoro u Osnovnoj školi u Prigrevici pokrenuti besplatnu školu šaha, kažu iz Šah kluba Prigrevica.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar