Sastanak ribolovaca: Održana godišnja skupština USR Bucov

U Domu sportova na vodi koji se nalazi u okviru apatinske Marine održana je redovna godišnja skupština Udruženja sportskih ribolovaca Bucov.

Podnoseći izveštaj o radu u protekloj godini predsednik udruženja Milan Ćopić je istakao da je u protekloj godini održano niz aktivnosti u kojima su bili prisutni i članovi Bucova, među kojima i učešće spašavanja na poplavljenim područjima kao i škola ribolova, jedinstvena u Srbiji koja je okupila oko 100 polaznika gde su instruktori bili državni reprezentativci što je naišlo na izuzetan odjek javnosti. Uz sve ostale aktivnosti izveštaj je dobio podršku prisutnih članova udruženja. Više pažnje prisutnih privukle su teme od aktuelnog značaja za sportske ribolovce na ovom području. U konstruktivnoj diskusiji svih prisutnih posebno su bile značajne teme prvenstveno vezane za prava pecaroša Bucova u sklopu funkcionisanja Marine.

Centralna tema je bio nedostatak vezova za čamce pri čemu je direktor JP Marina i pristan Nedeljko Bračika objasnio prisutnima način funkcionisanja Marine istakavši da od svih vezova po međusobnom sporazumu 226 pripada udruženju Bucov, a 109 Marini. Ova tema je bila i najaktuelnija na skupštini jer je nakon diskusije svih prisutnih doneta odluka da se cena priveza za članove Bucova nakon šest godina poveća sa 4.500 na 6000 dinara, što je kako je rečeno, ipak, ustupak članovima udruženja, jer je najminimalnija cena priveza u nadležnosti Marine duplo veća. Ovo povećanje je obrazloženo neophodnom merom zbog potrebe redovnog funkcionisanja udruženja. Članovi skupštine su u dnevni red uvrstili naknadno i tačku vezanu za inicijativu Ribolovačkog saveza Srbije na pokretanju peticije za ukidanje privrednog ribolova na području domaćih reka.

I u ovom delu sednice je razvijena diskusija u okviru koje je Miodrag Perović, direktor Šumske uprave Apatin izrazio uverenje da se može iznaći dogovor između sportskih i privrednih ribolovaca.

"Ima prostora za sportske i privredne ribare, ako se pravilono rasporede. Naš interes su samo čiste i zdrave vode, a to možemo postići samo zajedničkim dogovorom". - rekao je Perović.

Na kraju diskusije su članovi skupštine, ipak, jednoglasno prihvatili peticiju. Na skupštini je prihvaćena i inicijativa da se u okviru udruženja formiraju sekcije varaličara i bućkanja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar