Trijumf u Subotici za kraj fantastične jeseni

Fudbaleri prigrevačkog Bratsva 1946 imaju priliku da u godini kada slave 70. rođendan osvoje titulu jesenjeg prvaka Srpske lige - grupa "Vojvodina" i na taj način zaokruže polusezonu u kojoj su, najblaže rečeno, bili sjajni. Do tog velikog uspeha, ostala je još jedna prepreka i to ni manje ni više nego najstariji klub u ligi, subotička Bačka 1901. O kvalitetu protivnika suvišno je govoriti. Dovoljno je napomenuti da je to klub sa veoma bogatom tradicijom i da je u njemu poniklo na desetine sjajnih fudbalera koji su nastupali u klubovima širom nekadašnje Jugoslavije, a kasnije i u elitnom društvu Srbije.

Bačka važi za ekipu koja retko gubi bodove na svom terenu, a i pozicija na tabeli ukazuje da je pred izabranicima trenera Slobodana Bačića jedna teška i krajnje neizvesna utakmica, koju često nazivamo "derbijem". Subotičani su do sada samo jednom odigrali nerešeno pred svojim pristalicama, dok su sve preostale rivale pobeđivali. Mada su trenutno peti na tabeli, fudbaleri Bačke javno iznose da su još uvek zainteresovani za sami vrh, što podrazumeva da računaju na trijumf protiv Bratstva 1946.

"Mi put Subotice odlazimo rešeni da igramo svoju igru, što u prevodu znači na pobedu. Ne opterećujemo se ničijim kalkulacijama i proračunima. Gledamo isključivo sebe, jer samo tako možemo uspeti. Znamo da smo blizu velikog uspeha, međutim neće nas zadovoljiti nikakva titula jesenjeg prvaka, jer se ne zadovoljavamo sa time. Znamo ko nam je protivnik i da su Subotičani u prošlom kolu bili nadomak dobrog rezultata protiv Omladinca u Novim Banovcima, ali im je sreća okrenula leđa. Smatram da imamo dovoljno kvalitetan sastav i da možemo doneti važne bodove sa ovog teškog gostovanja". - kaže šef stručnog štaba prigrevačkog Bratstva 1946 Slobodan Bačić.

Minulih kola Bačić je bio na mukama jer je imao određenih kadrovskih problema. Zbog povrede u timu nisu bili Aleksandar Nosković, Branislav Vejinović, kao ni Luka Slijepčević koji je imao smrtni slučaj u porodici, ali sada će svi biti u kombinaciji za prvi sastav.

"Povratak ove trojice igrača ohrabruje, jer svi rivali igraju sa dodatnim motivom protiv nas. Potreban nam je što jači sastav za subotnji derbi. Ne krijemo, hoćemo da osvojimo bodove sa kojima bi prezimeli na čelu srpskoligaškog karavana. To nam je cilj i verujem da će svaki pojedinac dati sve od sebe da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba". - poručuje strateg Prigrevčana Slobodan Bačić.

Autor: Jovan Banjac


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar