Zlato za Dina Urbanovskog na Otvorenom prvenstvu u podvodnom streljaštvu

Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine i prvenstvu Srbije u podvodnom streljaštvu, održanom u Subotici, Apatinac Dino Urbanovski osvojio je 1. mesto pojedinačno, dok je Društvo za podvodne aktivnosti ,,Apatin'' na istom prvenstvu uzelo drugo mesto ekipno.


Ispred apatinskih ronilaca predstavljala su nas ukupno 4 takmičara: Dino Urbanovski, Aleksandar Pilipović, Deneš Đerđ i Viktor Lakatoš.


- Na našu veliku žalost, ronjenje u Apatinu još uvek je samo sezonski sport, s obzirom na to da nemamo zatvoren bazen na kom možemo trenirati. Bez obzira na to, na ovom takmičenju smo ostvarili zapažene rezultate, sa dve ekipe sa kojima smo uzeli učešće. Domaćin takmičenja bio je Klub podvodnih aktivnosti ,,Spartak'' iz Subotice, a učestvovalo je ukupno 14 ekipa. Dobar uspeh apatinskih momaka ostvaren je prvenstveno zahvaljujući njihovoj dobroj fizičkoj kondiciji, rekao je za 025info Dušan Banjac, vođa puta.


Urbanovski je za naš portal istakao da u DPA ,,Apatin'' trenira već 4 godine i da su druženje, dobar provod i fizička aktivnost osnovni razlozi zbog kojih je tu.


- Pucanje na takmičenju sa kog sam doneo zlato izvodi se podvodnom puškom, harpunom. S obzirom na to da mi u Društvu nemamo tu pušku i da nismo vežbali, osim u Subotici, na sam dan takmičenja, prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Bilo je ukupno oko 30-tak takmičara. Mi smo išli na kartu da igramo opušteno, bez bilo kakvog pritiska, i izgleda da je to doprinelo dobrom rezultatu, kaže mladi apatinski ronilac.


U Društvu za podvodne aktivnosti ,,Apatin'' kažu da je poziv za nove članove uvek otvoren i da su svi, a naročito mladi, dobrodošli.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar