Član DS-a uhapšen zbog grafita Smrt Pajtiću

Član Demokratske stranke I.G. (37) priveden je zbog sumnje da je pisao grafite Smrt Pajtiću, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

I.G. je, po sopstvenom priznanju, član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću Vode Vojvodine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare. To delo je, dodao je, kvalifikovano kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

"Razgovarano je sa njim, obavljen je pretres u njegovom stanu, a onda je tražena naredba za privođenje. U razgovoru je sam rekao da je član DS od 1997. godine." - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, traga se za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita. Grafiti mržnje upućeni lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću pojavili su se 6. avgusta u Dunavskom parku, a radnici Zelenila su ih prekrečili istog popodneva.

Pajtić: Tvrdnje Stefanovića su neverovatne, biće proverene

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da mu tvrdnje ministra policije Nebojše Stefanovića da je grafite protiv njega pisao član DS zvuče neverovatno i da će biti proverene.

"To što je član Demokratske stranke ne znači da radi nešto za ili protiv DS. Može svako da se učlani u koju god hoće stranku, to ga ne oslobađa nikakve odgovornosti, upravo suprotno." - rekao je Pajtić novinarima na konferenciji u sedištu stranke.

Lider DS je ponovio da će proveriti da li je taj navod tačan.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar