Kad se udruže Srbin i Nemac...

"Popićemo čašu piva ili čašu vina." - nasmejao se Novak Đoković na pitanje kako će on i trener Boris Beker proslaviti treći Novakov trijumf na Vimbldonu.

Kad je pre dve godine obelodanjeno da će se Boris Beker priključiti stručnom štabu Novaka Đokovića bilo je dežurnih zanovetala koji su se pitali šta će mu on, taj zna samo da kritikuje. Od tog decembra 2013. godine Đoković je dva puta osvojio Vimbldon, jednom Australijan open, igrao je dva finala Rolan Garosa... I izrastao u igrača kojeg se sada plaši ceo teniski svet.

Rodžer Federer mogao je samo da mu pruži dostojan otpor u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, ali ne i da Novaka spreči da prigrli treći vimbldonski pehar čime se izjednačio baš sa Bekerom. I Nemac nema problem sa tim. Štaviše. Odnos bivšeg i sadašnjeg šampiona nikad nije bio bolji.

"Nismo se uvek razumevali. Na kraju krajeva, on je Nemac, ja Srbin, pa nam je trebalo vremena malo da pronađemo hemiju. On je mnogo doprineo ovom peharu, kao i ceo tim i ovo je i njihov trofej- Popićemo večeras čašu piva ili čašu vina." - rekao je Đoković posle pobede u finalu travnatog grend slema.

I ovaj put je – kao i svaki put do sada – zagrabio i malo podloge da "oraspoloži nepce".

"Zaista je bila vrlo, vrlo ukusna. Ne znam sa čime ste je pripremali ove godine." - rekao je Đoković uz osmeh.

O samom finalu kratko...

"Uvek je velika privilegija igrati sa Rodžerom. Protiv njega, ovde – to je najveći izazov. On je mnogo uradio za naš sport i mnogi su se ugledali na njega. Rodžere, velika je čast igrati protiv tebe... Uvek vas tera da idete do kraja i zaradite svaki poen, pošto vam on neće ništa pokloniti. Ovo su mečevi za koje se trudite i radite celog života i maštate da budete na centralnom terenu sa ovim trofejom."

I za kraj odgovor na pitanje koje su mnogi verovatno postavili čim je Đoković osvojio poslednji poen – ovaj put nema slavlja na balkonu skupštine Beograda. A taman smo se navikli posle Orlića, košarkašica...

"Možda su poslednja dva meseca najbolja u istoriji srpskog sporta, sa svim zlatima do sada. Zaista su se nizali neverovatni uspesi. Nadam se da sam i ja narodu doneo radost i veselje." - odgovorio je Đoković.

(Izvor: Mozzart Sport)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar