Osnovci sa Kosova gosti Novog Sada

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je u Gradskoj kući decu iz OŠ Trajko Perić iz Raniluga koja su u poseti Novom Sadu od 20. do 24. avgusta. Prijemu su prisusutvovali predstavnici opštine Ranilug kao i organizatori ove posete.

"Velika mi je čast što danas mogu da pozdravim naše drage goste sa Kosova i Metohije, koji u našem gradu mogu da se osećaju kao u svojoj kući. Grad Novi Sad je zajedno sa Gradskom bibliotekom Novi Sad ove godine organizovao donaciju od 2500 knjiga kao pomoć biblioteci u Ranilugu i humanitarnu pomoć za opštinu u vidu 120 paketića za bebe. Za poslednje tri godine ova gradska vlast je iskazala veliki senzibilitet prema našem stanovništu sa Kosova i Metohije i sigurno je da će nastaviti tim putem." - rekao je Aleksandar Petrović i poželeo gostima prijatan boravak u Novom Sadu.

Zamenik predsednika opštine Ranilug Vladica Aritonović zahvalio se organizatorima posete, kao i Gradu Novom Sadu na prijemu u Gradskoj kući i na pomoći koju im je Novi Sad do sada donirao. On je istakao da je pedesetoro dece prezadovoljno ovom posetom, kao i to da je ovo idealna prilika da osnovci iz Raniluga upoznaju i ovaj deo Srbije.

Gradska biblioteka u Novom Sadu, Crveni krst Novog Sada i Eparhija sremska organizovali su petodnevni boravak dece iz Kosovskog Pomoravlja u manastirima Krušedol i Velika Remeta i u Novom Sadu. Mališani će tokom boravka obići Sremske Karlovce, Stražilovo, fruškogorske manastire, kao i Maticu srpsku, Gradsku biblioteku u Novom Sadu, Muzej grada Novog Sada i druge kulturne institucije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar