U Novom Sadu odigrano Veliko kolo za Ginisa

Oko 12.000 folkloraša iz 11 država, u narodnim nošnjama, odigralo je Veliko kolo u želji da se ono nađe u Ginisovoj knjizi rekorda.

Uhvaćeni za ruke, u neprekidnom lancu dugom 6 kilometara, folkloraši su duž 4 novosadska bulevara jedno za drugim odigrali Veliko bačko kolo, zatim Katanku, pa Užičko kolo. Igrali su duž 4 bulevara na Novom naselju, praćeni muzikom sa razglasa. A u tom Velikom kolu bili su igrači od 7 do 77 godina.

Više hiljada Novosađana došlo je da ih podrži u ostvarivanju cilja.

Verujemo da će ovaj splet igara iz Srbije ući u Ginisovu knjigu rekorda, Veliko kolo kao najduže na svetu, a u kojem su bili članovi 258 kulturno-umetničkih društava iz naše i sledećih država: Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Nemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.
Direktor Velikog kola, Milan Veselinović, izjavio je da je dosadašnji Ginisov rekord u toj kategoriji kolo u kojem je bilo 250 ljudi. Dodao je da se u narednim danima, pošto odgovarajuća Komisija Ginisove knjige rekorda proveri sve detalje novosadske manifestacije, iz Londona očekuje i zvanična potvrda da je Veliko kolo odigrano u Novom Sadu – novi rekorder.

U svakom slučaju, ostaće zapisano da je Veliko kolo za Ginisa odigrano u Novom Sadu 4. oktobra 2015. godine.

Ovom Velikom kolu prethodili su koncerti koje su na više mesta u Novom Sadu održali učesnici ove zanimljive i dugo pripremane manifestacije, u nameri da publici prikažu lepotu igre i raskoš krajeva iz kojih su stigli.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar