Apatinska kozmetičarka raskošnog glasa (VIDEO)

Apatinka Marija Somborac, nakon gotovo 10 godina, ponovo se vratila na muzičku scenu. Ona je još jedan dokaz da je naš kraj nepresušan izvor talenata.
Iako samouka, Marija je od malih nogu volela da peva. 1996. godine slučajno je na tada veoma popularnom trećem kanalu RTS-a videla da će u Beogradu biti organizovana audicija za pevače, buduće članove benda, inače projekta Trećeg kanala. Sa svega 17 godina i bez ikakvog iskustva, na nagovor svoje majke, otišla je u prestonicu i odabrana u šest najboljih od ukupno 350 devojaka, koliko ih se tada prijavilo. Za tako mladu osobu, ovako velik uspeh bio je više nego iznenađenje. Odjednom se našla u krugu izuzetno uspešnih i poznatih ljudi. Umetnica Madam Piano, tadašnja muzička urednica trećeg kanala Ana Milenković, voditelj Voja Nedeljković, producent Boba Orlić, tvorac Molitve popularni Mare i tako dalje, samo su neka od imena kojima je bila okružena mlada Apatinka. Nastao je bend Trik, a sastojao se od njih pet devojaka koje su pevale i jedne koja je repovala. Snimale su Novogodišnju emisiju, pevale najavne špice, a uradile su i osam muzičkih emisija "Vi i PGP". Na Beogradskom proleću osvojile su treće mesto od strane žirija publike.
Nakon toga, nastale su The Dive, čak su izdale i album za PGP RTS. U tom sastavu ostale su njih tri: Sanja Bogosavljević, današnja članica Beauty Queens-a, Tamara Brkić, dugogodišnji prateći vokal Zdravka Čolića, i naša Marija Somborac. Kao Dive su nastupale u tada veoma popularnoj muzičkoj emisiji Garaža na RTS-u, a bile su i prateći vokali Dejana Cukića.

Poslušajte na: https://soundcloud.com/marija-somborac/putokaz

- Marija danas ponovo peva. Pitali smo je zašto je napravila tako veliku pauzu?

"Nakon Trika i Diva, godinama sam nastupala sa Balkan ekspres bendom. Bile su to lepe godine i zarada je bila odlična. Međutim, negde 2003. godine prosto je kod mene došlo do nekog prezasićenja i odlučila sam da se vratim u Apatin i posvetim svojoj struci. Otvorila sam kozmetički salon i mislila sam da je mojoj pevačkoj karijeri kraj. Međutim, sticajem okolnosti, pre oko godinu i po upoznala sam sjajne muzičare iz Sombora, oformljen je bend Casablanca i ja opet nastupam. Zapravo mi je drago što više nisam u ludnici zvanoj Beograd. U svojim sadašnjim kolegama pronašla sam ljude koji su mi bliski po podneblju, po senzibilitetu i zaista uživamo u zajedničkom radu. Ne moramo i ne želimo da pravimo kompromise već radimo upravo onako kako želimo i što prija našim čulima. Ako je danas uspeh pevati po beogradskim splavovima, ja takav uspeh kategorički odbijam. To je prosto moj stav i drago mi je što, bez obzira na njega, danas ipak mogu da se bavim muzikom."

- Gde možemo čuti The Casablanca Band?

"Za sad nemamo puno svirki u Srbiji. Imamo odličnog agenta koji nas šalje na sjajne lokacije. Proveli smo tri predivna meseca na Havajima, a ceo decembar ćemo nastupati na Karibima. Pre toga, u subotu 22. novembra, svi koji žele da čuju The Casablanca Band, mogu doći u Sombor u Klub 2. Svirka počinje oko 22h. Svi su dobrodošli."

Ekipa 025info Mariji i The Casablanca Band-u želi dobar provod na Karibima, a nadamo se da će, po povratku u Srbiju, malo češće svirati kod nas i time obradovati publiku željnu dobrog evergrina, džeza, kao i disko muzike.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar