Čin-Činova kuća na tri točka
30.11.-0001.

Nema moto susreta u Srbiji na koji sa svojim „trajkom" ne stiže Slavko Polimac, poznatiji kao Čin-Čin, bivši Prigrevčanin, a danas stanovnik Slovačke.
I ne samo da je nadaleko poznat bajker, već je i uspešan promoter svoje domovine jer na svaki od bajkerskih susreta dovede najmanje stotinak prijatelja iz Evrope.
- Moja misija je da okupim sve bajkere Evrope i to u Srbiji. Na moto-skupove sa mnom pođe najmanje stotinak prijatelja motorista iz Češke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Poljske... A kad jednom dođu, uvek se vraćaju - priča za Press Čin-Čin dok raspakuje svoju „kuću na tri točka" u moto-kampu u Apatinu, na susretu bajkera u organizaciji apatinskog kluba „Panter".
I ovaj put, sa njim je došlo više od sto bajkera iz Slovačke i na desetine iz susednih država. Prešli su preko 1.000 kilometara do pitomog Apatina.
- Srbija za bajkere postaje popularna destinacija. Godinama ih animiram, pre svega iz srednje Evrope, da dođu i upoznaju Srbiju. Što je najvažnije, svi su bili oduševljeni, kako prijemom, tako i ljubaznošću naših ljudi - ističe Čin-Čin i naglašava da nigde ne ide bez srpske zastave.
- Iskren da budem, nekada mi je to pravilo i problem. Slovački pasoš, a srpska zastava, često sam bio sumnjiv na granici, ali valjda su se za sve ove godine i carinici navikli na mene i moj „trajk" - veli uz osmeh i dodaje da je svojim kolegama iz Evrope u Srbiji pravi domaćin. Obezbeđuje im sve što im treba, od informacija do saveta. I presrećan je što vidi rezultate.
- Uspeo sam da im suzbijem predrasude o našoj zemlji. Bili su skeptični kad su krenuli prvi put, na moj nagovor, ali sada već znaju da je ovde sve kao i u drugim evropskim zemljama, dobar kamp i zabava, ljubazni domaćini, da su bezbedni i uvek dobrodošli - prezadovoljan je Čin-Čin.
Njegov „trajk" je, kako i sam priznaje, posebna priča, s obzirom na to da je ručno izrađen, tako da može na njega da natovari sve što mu treba za višednevno odsustvo iz Slovačke, u kojoj živi skoro sedam godina.

Motor druga kuća
Polimac, kako objašnjava za Press, godišnje oko deset meseci provodi na svom „trajku" i to mu je druga kuća.
- Idem po svim susretima u Evropi i promovišem svoju Srbiju. Na velikom evropskom skupu bajkera u slovačkom gradu Nitra, gde se okupi oko 9.000 bajkera, pustio sam i dokumentarni film o „Ličkom višeboju" u Apatinu, nadmetanju u tradicionalnim disciplinama u Lici. Bajkeri su bili oduševljeni. Nakon toga smo na susretu u Apatinu uveli disciplinu prevlačenje ruke, koja je već postala tradicionalna - zaključuje ovaj simpatični promoter svog rodnog kraja i svoje Srbije.

Jasminka Miljuš,
Pressonline


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar