Izabran najbolji srpski ajvar, nastupile i apatinske Komšinice!

15 gradova, preko 1000 takmičara širom Srbije, preko 3000 proizvedenih tegli ajvara!

Prema mišljenju stručnog žirija, ali i posetilaca izabran je najajvar majstor manifestacije Izađi mi na teglu. Na pobedničko postolje popela se ekipa Srednja škola Svetozar Krstić Toza - Vučija tim 2 iz Leskovca.

"Očekivali smo pobedu i nadali joj se. Kao najmlađa ekipa manifestacije imali smo veliku želju da pobedimo. Svi su nas pitali šta je tajni sastojak, ali moramo da razočaramo radoznale – nema tajnog sajstojka, samo trud i vera u sebe!" - istakao je pobednički tim iz Leskovca.

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim Vesele domaćice iz Opova, a treće mesto pripalo je ekipi Moj Ajvar iz Srbobrana.

Najkreativnije ime nosi tim I war iz Kanjiže, a najlepši štand ima tim Bakina tajna iz Vranja.

Na ovoj manifestaciji nastupale su i pobednice takmičenja u Apatinu, naše sugrađanke koje su činile ekipu pod nazivom Komšinice.

Apatinski tim otišao je u Beograd u sastavu Željka Blanuša, Tanja Lerman, Svetlana Dragišić i Snežana Baić.

"Vreme je bilo sjajno, iza nas je jedno neverovatno iskustvo i izuzetno nam je drago što smo predstavljale Apatin na jednoj ovakvoj manifestaciji. Iako nismo uspele da uđemo u prvih pet ekipe, iz Beograda donosimo samo pozitivne utiske. Svaka ekipa je bila specifična na svoj način. Zbog poznate tradicije pravljenja ovog specijaliteta u Južnoj Srbiji sigurni smo da je titula otišla u prave ruke, iako smo i mi Vojvođani pokazali kvalitet." - istakla je za 025info članica pobedničke ekipe Snežana Baić.

Kako je ova manifestacija protekla u Apatinu podsetite se OVDE.

Ovu jedinstvenu manifestaciju, podržala je Turistička organizacija Beograda, ali i Uprava grada Beograda.  

Takmičenje u pravljenju ajvara ujedinilo je sve ljubitelje tradicionalne zimnice od paprika i postaklo ih da ukrste varjače u potrazi za najboljim receptom u Srbiji. Manifestacija Izađi mi na teglu ima za cilj da predstavi jedan drugačiji, turistički, ugao Srbije i da kroz mozaik slika i ukusa pokaže da i Srbija brend za svet ima.

Nakon dva meseca portage za najboljim receptom, ekipa manifestacije Izađi mi na teglu, sa poslednjim sunčevim zracima oktobra, poklonila je Srbiji najbolji recept za 2014. godinu i pozvala sve koji nisu imali hrabrosti da prestave recept ove da budu deo manifestacije sledeće godine.

O manifestaciji

Organizacija Bašta Mašta pokrenula je ove godine jedinstvenu manifestaciju Izađi mi na teglu koja je u osnovi zabavno-takmičarskog karaktera. Naime reč je o takmičenju u pripremi ajvara koje je organizovano u 15 gradova Srbije, kako bi se pronašao najajvar majstor u našoj zemlji, a bogatim zabavno edukativnim programom svi posetioci zabavili. Organizovna je manifestacija koja će biti autentičan turistički moment svakog grada u kom se organizuje, manifestacija o kojoj će se pričati cele godine.

Finale u Beogradu okupilo je sve lokalne pobednike, ali i sve ljubitelje ajvara koji su imali priliku da pored degustacije specijaliteta od paprike posete i izložbu profesionalnih proizvođača ajvara, sa ciljem da ona sledeće godine poprimi razmere pravog Sajma ajvara.
Manifestacija Izađi mi na teglu predstavila je jedan drugi ugao Srbije i na moderan način pokazala da je moguće ostati tradicionalan!


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar