Zašto Vojvođani treba da idu na zimovanje?
30.11.-0001.

Šta za vas predstavlja zimovanje? Da li je za vas to vožnja sankama i spuštanje niz bent? Ili je to sedenje pored vatre i uživanje u zimskim specijalitetima?

Vojvođani, poznato je, nemaju baš neka brda u svojoj okolini te ne čudi što je za njih godišnji odmor uvek leti. Zimske radosti i čarolije za nas predstavljaju samo čišćenje snega sa pločnika ili igrarije sa decom u snegu.

Odlazak na pravo zimovanje košta, to zna svako, ali jednom u nekoliko godina valja sebi priuštiti ovo, sasvim sigurno, nezaboravno iskustvo. Zima na planini je nešto sasvim drugačije. Svež vazduh, pejzaž prekriven snegom i rumena lica slika su koja će vam dugo kasnije ostati urezana u pamćenje.

\"\"

Mnogi misle da je zimovanje samo za one koji znaju da skijaju, međutim mnoga zimovališta imaju i vrlo dobro razrađene staze za sankanje. Verujte nam sankanje niz brdo putem dugačkim i do nekoliko kilometara, sa raznim zavojima i prevojima ostaviće vas bez daha a decu, malo je reći, oduševiti.

Bugarska je jedna od omiljenih letnjih destinacija ali ova zemlja u komšiluku ima i odlične ponude za zimovanje. Zimovanje u Bugarskoj postaje sve češća destinacija mnogih i svi se vraćaju zadovoljni i pomalo preplanuli.

Zimovanje ne morate provesti isključivo u inostranstvu, i kod nas, malo južnije postoje planine. Dakle, bilo da se odlučite na zimovanje u Bugarskoj, Sloveniji ili na Kopaoniku, bitno je da ste se odlučili da odete u zimski provod, pa makar ni ne stali na skije već uživali na suncu ispijajući kuvano vino.

Odgovor zašto Vojvođani treba da idu na zimovanje nije da bi videli brda i planine. Na zimovanje bi trebao svako makar jednom u svom životu da ode i iskusi nešto drugačije. Svež vazduh, malo sporta i neprekidna zabava idealni su kako za samce tako i za čitavu porodicu. 

Sledeći put kada budete razmišljali o destinaciji na kojoj ćete provesti godišnji odmor, razmislite i o tome da to bude negde gde sunce sija, gde je nebo plavo, a sve ostalo pokriveno snegom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar