Pomozite svojoj deci da napreduju
Autor: admin
24.08.2020.
Iako postoje roditelji koji se trude da deci omoguće da samostalno odaberu kojim sportom žele da se bave, koju aktivnost da pohađaju ili koji strani jezik će da uče, mnogo je više onih koji nameću svoje želje, iako to baš i ne žele da priznaju. Tačnije, ako takvom roditelju slučajno napomenete da ima toliko interesantnijih aktivnosti, vrlo je verovatno da će vam zameriti. Zato je bolje ne komentarisati preteranu ambiciju roditelja.
 
Najčešće se fokusiraju na učenje engleskog jezika i neki sport, ali obično onaj, za koji upravo oni smatraju da je dobar za njihovo dete. U suštini, to i nije loše kada je dete u ranom uzrastu, ali već kada krene u osnovnu školu, treba mu dati mogućnost da samo iskaže svoje afinitete i pomoći mu da ih razvije.
 
Ipak, jedna od oblasti koju neretko roditelji zaboravljaju jeste mentalni razvoj deteta. A za to postoji jedna vrlo interesantna aktivnost, od koje kasnije deca mogu da imaju i te kako velike koristi.
 
Omogućitete detetu da razvije logičko razmišljanje i kreativnost
 
Ukoliko zaista želite da svom mališanu pomognete da razvija logiku, što će mu svakako biti od koristi najpre tokom školovanja, a zatim i tokom daljeg života, pružite mu šansu da se upozna sa svetom programiranja.
 
Zahvaljujući činjenici da je Akademija Oxford Sombor već dugi niz godina prisutna u svetu dodatnog obrazovanja, to su i profesori pažljivo odabrani, te će se truditi da na najbolji mogući način priđu svakom polazniku i omoguće mu da se upozna sa tajnama programniranja. Kasnije, ako dete odluči, može i da razvija svoja znanja, te da lepo zarađuje od tog posla.
 
Škola programiranja za decu od 7 do 12 godina
 
Prema trenutnom planu, škola programiranja za decu će biti organizovana u prostorijama Akademije Oxford u Somboru, koja se nalazi na adresi Staparski put broj 1, I sprat i to u formi grupne nastave. Podrazumeva se da nadležni u ovoj obrazovnoj instituciji prate epidemiološku situaciju i maksimalno poštuju propisane mere, te će roditelji polaznika biti blagovremeno obavešteni o eventualnim promenama.
 
Ipak, najvažnije je da će škola programiranja za decu uzrasta od 7 do 12 godina omogućiti svakom polazniku da se upozna sa osnovama programiranja, što će bez sumnje uticati i na njegovu buduću kreativnost.
 
Profesori koji iza sebe imaju adekvatno iskustvo u radu sa najmlađim polaznicima će se potruditi da na najbolji način prilagode aktuelni nastavni program uzrastu polaznika, što će rezultirati lakšim prihvatanjem novih znanja i njihovom budućom primenom.
 
Jedini zahtev koji je stavljen pred polaznike jeste da odlično poznaju sva slova latiničnog pisma, dok poznavanje rada na računaru nije uslov za pohađanje škole programiranja.

Škola programiranja za decu starijeg uzrasta
 
Ukoliko već imaju prethodno znanje ili ih jednostavno interesuje programiranje, deca uzrasta od 12 godina, pa naviše imaju mogućnost da pohađaju školu prilagođenu njihovom nivou znanja i uzrastu.
 
Tom prilikom će saznati, pored ostalog kako funkcioniše WordPress platforma, na kojoj funkcioniše i većina sajtova, što će im svakako značiti u budućnosti, s obzirom na to da im škola programiranja pruža mogućnost da nauče kako se kreira sajt na toj platformi.
 
Škola programiranja za decu se i u ovom slučaju organizuje u manjim grupama, u prostorijama Akademije Oxford Sombor. Ukoliko bude bilo kakvih promena usled novih propisanih mera, škola će biti organizovana na adekvatan način, a roditelji ili staratelji polaznika će na vreme o tome biti informisani.
 
Nakon svega ovoga, samo vam preostaje da prijavite svoje dete ili direktno u školi ili na brojeve telefona 025 441 442 i 060 025 00 32, odnosno na mejl sombor@akademijaoxford.com i omogućite mu da razvije svoju kreativnost na najbolji mogući način.
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar