Apatinac Nemanja Guzijan rame uz rame sa Oliverom Katarinom
Autor: Redakcija
16.05.2018.

Glumačka i muzička diva Olivera Katarina, proteklog vikenda, održala je koncert u punoj sali Kombank dvorane. Upravo na tom koncertu prateće vokale je pevao nama dobro poznato lice – Nemanja Guzijan, koji svojim glasom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je bio sasvim dovoljan razlog da se nađemo na sa Nemanjom i popričamo o njegovom iskustvu na koncertu legendarne Olivere Katarine.


Kako je došlo do saradnje Oliverom Katarinom?
- Olivera je na teleziji gledala Bojanu Nikolić, moju mentorku i profesorku pevanja, pa je i pozvala da bude gost na njenom koncertu. Kada je Bojana došla na dogovor sa Oliverom, ona je u jednom trenutku pitala Bojanu gde može da pronađe dobre prateće vokale. Bojana joj je predložila nas tj. našu grupu “Srpske glasove” koju pored Bojane i mene čine još dve devojke Katarina Gojković i Jovana Zukanović.


Koliko si pre koncerta bio upoznat sa delom i radom Olivere Katarine?

- Iskreno, bio sam upoznat samo sa njenim obradama kao što su “Androvera“ i  „Đelem, đelem“. Sa Oliverinom autorskom muzikom slabije sam bio upoznat. Čuo sam pesme kao što su “Ej vi magle”, i “Viju vetri”, ali to je preko filmskih ostvarenja.


Koliko ti je bilo potrebno da se spremiš za koncert?
- Pre samog koncerta imali smo dve probe sa Oliverom. U suštini kada smo dobili repertoar to su bile pesme koje sam većinom znao, a koje su između ostalih bile “Tiho noći, “Pričaj mi o ljubavi”… One sa kojima nisam bio upoznat brzo sam naučio jer su dosta pevljive i nisu toliko teške za naučiti. Trebalo mi je oko dve nedelje da se spremim.


Otkrij nam kako je prošao prvi susret sa Oliverom?
- Prošao je veoma dobro. Očekivali smo da će biti mnogo ozbiljna, da će da nam traži zamerke. Međutim, ona se odmah oduševila sa nama, svidelo joj se naše pevanje. Posebno joj se svidelo to što smo za svaku numeru uradili poseban aranžman za glasove.


Kakva je atmosfera bila na samom koncertu?
- Na koncertu je definitivno bilo najbolje i najopuštenije. Na probi je bilo malo uštrogljenije, ali na koncertu je bilo opušteno. Igrali smo, pevali smo, kao da nije bio koncert pred preko 1300 ljudi. Olivera je, znali je mi ili ne, velika zvezda ovde. Žena ima 78 godina a iznela je koncert preko dva sata što je za svaku pohvalu.


Evo, otkrij za portal “Apatinska omladina” da li ćeš možda ponovo sarađivati sa Oliverom Katarinom?
- Olivera ima u planu da krene po Vojvodini i dole po Srbiji sa ovom koncertnom turnejom. Toliko se oduševila, da će sa sobom da vodi kompletan bend koji je nastupio sa njom na Beogradskom koncertu, a koji smo eto simbolično nazvali bend “Skupljani perja”. Pa se tako nadam da ćemo se uskoro družiti i ovde u našim krajevima.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar