Nemanja Mudrinić: Mladi fudbalski sudija sa velikim planovima
Autor: Redakcija
30.05.2018.

Mladi i perspektivni sportista Nemanja Mudrinić od malih nogu znao je da će se baviti sportom. Izabrao je fudbal – najvažniju sporednu stvar na svetu. U razgovoru za Apatinsku omladinu otkriva kako je sport ušao u njegov život, priseća se svoje prve utakmice, ali i govori od koga bi želeo da čuje po neki savet.


– Još od malih novu zavoleo sam fudbal. Od svoje sedme godine krenuo sam sa treninzima. Prošao sam celu omladinsku školu u “Mladosti”, a preseljenjem upoznao sam jednog komšiju koji je bio fudbalski delegat, on mi je preporučio da postanem sudija, i eto zahvaljujući njemu ja se tim poslom bavim već sedam godina. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, a u planu mi je i da napredujem.


Mudrinić je svoju karijeru započeo na poziciji golmana, pa nas je zanimalo šta je to presudilo da počne sa pripremama da postane fudbalski sudija.
– Fudbalski klub “Mladost” u tom periodu nije krenuo dobrim putem, počeo je da pada u jako loš rang, a moja ekipa se polako raspadala, jer nismo bili više motivisani. Došla mi je prilika da postanem sudija, iako mi je na početku delovalo sve smešno, mislim da nisam pogrešio, i da sam izabrao pravu stvar.


Pitali smo Nemanju šta je sve potrebno da se postane fudbalski sudija.

– Pre svega moraju da imaju 15 godina pa naviše. Čeka ih test, a posle testa imaju fizičke pripreme. Sećam se kada smo išli na časove u Kuli i Sombor, lako se pamti šta profesori predaju, samo treba malo da se potrude.


Mudrinić nam je otkrio kakva ga sećanja vežu za prvu utakmicu koju je sudio.
– Pa prva utakmica na kojoj sam sudio, tačnije mahao održala se u Krsturu. Sećam se da su za svaki pogodak sa tribina bacali petarde.
Nemanja ističe da se tokom utakmica desi da navijači krive, a ponekad čak opsuju sudiju, ali da na kraju uvek pruže ruku pomirenja, jer sve se to dešava u afektu igre.


Za kraj razgovora zanimalo nas je da li ima svog uzora.
– Naravno to je Milorad Mažić, koji sudi Ligu šampiona, zaista bih voleo da ga upoznam, i da mi tom prilikom kaže nekoliko saveta.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar