Kako odabrati pravi komad nakita za poklon
Autor:
14.11.2016.

Najnovija istraživanja pokazala su da najbolji poklon koji pripadnice lepšeg pola mogu dobiti od svog partnera (ili pak onaj koji bi one najviše volele da dobiju) jeste kakav vredan komad nakita. 

No, ipak, nadalje je dokazano da će dame morati malo da pričekaju kako bi od svog dragog dobile ovako vredan poklon, jer se momci obično ne odlučuju prerano na takav korak u vezi.

Nakit kao idealan poklon

Iako devojke i žene smatraju nakit jednim od najromantičnijih poklona koji bi partner mogao da im priušti, često se momci ne odlučuju na ovaj korak upravo zbog toga što se plaše da će njihova draga prebrzo uozbiljiti njihovu vezu, ali i iz bojazni da će potpuno omašiti sa izborom. Takođe, s obzirom na cenu zlata koja je poslednjih godina naglo porasla, momci priznaju da je ovakav poklon za njih pomalo i skup.

Kako odabrati dobar komad za dame

Kada se odlučite da odaberete određeni komad nakita, idealno bi bilo da se vodite onim što vaša lepša polovina najviše voli da nosi, pre nego što odete u kupovinu srebra ili zlata. Ukoliko ste već neko vreme skupa, onda bi trebalo da poznajete odabir vaše drage. Ne morate tačno znati njen ukus, mada je svakako poželjno, ali bi makar dobro bilo da pratite šta najviše voli da nosi.

Tako, ukoliko su njen izbor najčešće minđuše, a znate da ne preferira ogrlice niti narukvice, odaberite joj neke lepe naušnice, srebrne, zlatne ili pak pozlaćene. Ako pak voli narukvice ili ogrlicu, pripremite joj iznenađenje u vidu nekog lepog komada i ako je moguće, bilo bi lepo da uz njih ide i kakav odgovarajući privezak.

Privesci u vidu početnog slova imena, krstića, medaljona sa ugraviranim bitnim datumom, nikada ne izlaze iz mode. Generalno, kakav god komad da poklanjate, uvek možete ugravirati na njemu neku lepu i simboličnu posvetu koja vas vezuje. 

Ako niste pak sigurni šta vaša partnerka voli da nosi, i da li uopšte nosi nakit, uvek se možete konsultovati sa nekim ko je veoma dobro poznaje, drugaricom, ili nekim od članova njene najuže porodice. Takođe, i ona sama vam može sugerisati šta bi po njenom mišljenju bio idealan komad.

Nakit prema horoskopskom znaku

Osobe koje i te kako cene horoskopsko tumačenje ličnosti, smatraju da karakter neke osobe, a samim tim i sklonost ka određenim materijalnim stvarima, u ovom slučaju nakitom, imaju i te kako veze. Tako, smatra se da će se svaki horoskopski znak obradovati baš određenim komadima nakita.

Tako recimo, žene koje su u znaku Ovna, neće se preterano oduševiti nakitom kao poklonom, a ukoliko im poklanjate, neka on obavezno bude od belog zlata. Sa druge strane, žena Bik je i te kako prava dama i njena ciljna grupa jesu rubini u svim varijantama. Žena Blizanac voli da nosi minđuše, dok žene Lavice biraju najluksuznije komade od brilijanata i dijamanata, i teško da pristaju na bilo šta manje.

Device vole elegantne ogrlice od belog zlata, a kakvu skromniju varijantu ogrlice za večernji izlazak možete pokloniti i Strelcu.

Ako verujete u ovakav način darivanja komada nakita, onda se raspitajte detaljnije šta bi bilo idealno pokloniti partnerki u određenom horoskopskom znaku.

Pravi komad nakita za prave muškarce 

Ne bi bilo pravedno da u ovom tekstu zanemarimo i osobe muškog pola, te ćemo kao idealne komade nakita za njih odabrati kakav skupoceni sat (isto ga je moguće pokloniti i damama), a sve u zavisnosti od stila koji forsira vaša jača polovina. Šnale za kravatu, manžetne posebne izrade, takođe su idealan poklon, ali isto tako, ako vaš partner voli da nosi zlatne lance, možete mu za neku godišnjicu ili kakav drugi bitan datum pokloniti i nešto tog tipa. Pirsing minđuša ili narukvica u rok stilu takođe su dobar izbor ukoliko vaš partner ima sklonosti ka tom stilu odevanja.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar