Najvažniji saveti za izbor nameštaja za kancelariju
Autor: Redakcija
24.10.2018.

Opremanje kancelarije nije ništa manje ni zahtevan, a ni stresan posao od opremanja stana, kuće ili bilo koje vrste enterijera. Ono što olakšava proces uređenja kancelarije je to što uglavnom proces ne dozvoljava mnogo eksperimentisanja i često se za kancelarije kupuje više komada istog nameštaja, što uređenje čini bržim i jednostavnijim.

Svakako, izbor kancelarijskog nameštaja često je komplikovan, pogotovo za one koji to rade prvi put, pa ima više stvari koje morate imati na umu pri uređenju kancelarije . U nastavku teksta pročitajte nekoliko ključnih saveta koji će vam olakšati ovaj proces.

Detaljno isplanirajte izgled kancelarije

Pre nego što uopšte krenete u potragu za nameštajem za kancelariju, dobro razmislite o tome kako želite da izgleda vaša kancelarija. I još važnije od toga kako izgleda, razmislite o tome kako da prostor za rad učinite što praktičnijim.

Tokom procesa planiranja, bilo bi dobro da se posavetujete sa kolegama koji će raditi u ovom ambijentu šta oni misle o tome kako vaša kancelarija treba da izgleda i šta je ono što je svakome od njih neophodno za što bolji rad.

Pre nego što krenete u kupovinu nameštaja, najvažnije je da dobro izmerite prostor koji imate i broj ljudi koji u njemu treba da radi. Tako ćete znati kako da izaberete nameštaj koji se najbolje uklapa u ostatak ambijenta kancelarije.

Nakon ovog koraka, sa stečenom jasnom slikom onoga što želite, možete da krenete u potragu za nameštajem.

Uštedite, ali ne na kvalitetu

Opremanje kancelarije često predstavlja teret za budžet, ali kvalitetan nameštaj za uređenje radnog prostora uopšte ne mora da bude preskup da bi bio dugotrajan.

Kako biste pri opremanju kancelarije prošli sa što manje izdvojenog novca, razmislite o kupovini na veliko. Kao i sve kupovine na veliko - i ova je povoljnija od uobičajne kupovine. Pri uređenju kancelarije kupovina na veliko nekad je i neophodna, zbog potrebe za repliciranim komadima nameštaja u kancelarijama.

Isto je i sa kupovinom serijskog nameštaja - možete naći kvalitetne komade nameštaja koji se serijski proizvode, a da pritom uštedite i platite ga mnogo jeftinije nego u slučaju da ste kupovali ručno izrađene komade nameštaja.

Kancelarijski nameštaj u koji treba da uložite dosta sredstava je onaj koji treba dugo da traje - pre svega stolovi i fotelje. Naravno, pri odabiru ovih komada nameštaja, dobro se raspitajte o kvalitetu, jer viša cena ne znači nužno i bolji kvalitet.

Ono što će vam u budućnosti ostvariti povoljniju kupovinu nameštaja svakako je ukoliko ostvarite dobar odnos sa firmom nabavke. Vaša kancelarija sigurno će rasti, a ovako ćete moći da dobijete popust od firme nameštaja u budućnosti.

Dajte stilski pečat vašoj kancelariji

Ukoliko se odlučite za kupovinu klasičnih stolova i stolica za kancelariju, potrudite se da detaljima unesete život i date stilski pečat vašoj kancelariji. Slike na zidovima, miševi za laptopove, jastuci na kancelarijskim stolicama.. Detalja je mnogo, a samo je na vama kako ćete ih osmisliti.

Budite kreativni pri osmišljavanju enterijera, ali težite praktičnosti i funkcionalnosti prostora pre svega. Kancelarija služi za produktivan i udoban rad, a tek posle toga bitan je i njen izgled.

Ono što možete da primenite kako biste motivisali zaposlene enterijerom su, na primer, slike ili natpisi na zidovima sa motivacionim porukama. Takođe, zaposleni će se prijatnije osećati ukoliko u kancelariji ima biljki - pokušajte da njima unesete živost u vaš radni prostor.

Napravite prostor za odmor i zabavu

Najveće svetske kompanije, a najpoznatiji primer je kompanija Google, u svoje radne prostore uvrstile su posebne prostorije za odmor i zabavu zaposlenih. Naime, istraživanja su pokazala kako su zaposleni mnogo produktivniji i motivisaniji za rad kada se na poslu osećaju što više "kao kod kuće". Sem ovoga, zaposleni će i više voleti da dolaze na posao i na njemu provode više vremena.

Primeri ovakvih prostorija i aktivnosti su mnogobrojni: od playstation-a i TV-a, pikada, biblioteke sa knjigama, pa do čitave teretane ili jednostavne sobe koja podseća na dnevnu. U skladu sa svojim mogućnostima i veličinom prostora, uredite jedan deo tako da bude pogodan za odmor i zabavu.

Ne zaboravite na važne detalje: hemija za čišćenje, neophodni kuhinjski elementi, bela tehnika , kupatila, aparat za vodu i kafu itd. Ovo su svakako sitnice koje u jednoj kancelariji život znače pa se potrudite da ih nabavite na vreme. Dok budete uređivali prostor, vodite se parolom da je “zadovoljan radnik srećan radnik” i nećete pogrešiti.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar