Priprema mlade za venčanje - Šta sve treba obaviti pre svadbe
Autor: Redakcija
08.08.2018.

Od momenta kada se verite, do samog venčanja - vreme će proleteti. Obaveze kao što su zakazivanje sale za venčanje, odabir odgovarajućeg benda, izbor dekoracije i svadbenog menija ne smete ostavljati za zadnji čas, već na vreme početi sa izvršavanjem istih.

Kada je u pitanju organizacija venčanja Beograd u ponudi ima sale za venčanja koje će ujedno obaviti i organizaciju cele proslave. Mlada definitivno igra glavnu ulogu na venčanju, pa je samim tim očekuje niz priprema za veliki dan. Evo šta sve mlada treba da obavi kako bi zablistala na dan venčanja.
 
Nega lica i tela
 
 
Kada govorimo o obavezama koje ne smete ostaviti za sam finiš priprema, nega lica i tela je svakako jedna od njih. Željenu formu nećete postići izgladnjivanjem dve nedelje pred venčanje, već time što ćete mesecima ranije početi sa vežbanjem i zdravijom ishranom.
 
Ukoliko imate problematičnu kožu, nemojte rizikovati da vam upale na licu pokvare najvažniji dan. Čak su i najzahvaliniji tipovi kože skloni promenama u stresnim situacijama. Konsultujte se na vreme sa kozmetičarem ili dermatologom i koristite preparate koji će vam omogućiti da na dan venčanja imate blistav ten.
 
Kad smo kod blistavosti, ono što će sigurno ostaviti utisak i uživo, ali i na fotografijama, jeste blistav osmeh. Očistite kamenac, i ukoliko vam je to potrebno zakažite na vreme izbeljivanje zuba. 
 
Piling celog tela i poslednji tretman lica možete obaviti 2 nedelje pred venčanje. Najbolje je da nekoliko dana pred događaj odete i na depilaciju, kako biste izbegli moguću iritaciju kože ukoliko to ostavite za poslednji dan priprema.
 
Odabir venčanice
 
Ovo je stavka koja devojkama uglavnom ne pada teško, već joj se čak i raduju. Ipak, budite spremne na to da vaša haljina iz snova u javi možda ne postoji, ili da vam neće stajati baš onako kako ste zamislile. Najbolje je da sa sobom povedete kumu, drugaricu, mamu ili sestru koje će proceniti šta vam najbolje stoji i pomoći vam pri odabiru.
 
Izaberite haljinu u kojoj se najbolje osećate, u kojoj ćete moći normalno da se krećete, ali i da igrate. Ukoliko je vaša venčanica iz snova čuveni “princeza model”, haljina će vam verovatno biti malo glomaznija, pa ne bi bilo loše da imate i kraću haljinu u koju ćete se presvući kada poželite da se osećate komfornije.
 
 
Odabir detalja
 
Detalji su sastavni deo outfita, i svakako i o njima morate voditi računa. Nakon odabira odgovarajuće haljine, prva stvar o kojoj bi trebalo da vodite računa jesu cipele. Ukoliko ne planirate da se preobuvate, jako je bitno da izaberete udobnu obuću, jer ćete u njoj provesti ceo dan.
 
Ukoliko je vaša venčanica atraktivna sama po sebi, sa detaljima u vidu cirkona, kristala ili čipke, neka nakit bude nešto svedeniji. Dikretne minđuše i narukvica su odličan izbor i sasvim dovoljan aksesoar.
 
Uz svedeniju haljinu možete nositi nešto atraktivnije komade nakita. Ako birate klasične boje venčanica, neka nakit bude u srebrnoj ili zlatnoj boji, ili nekoj hladnijoj nijansi plave ili crvene boje. Jarki, letnji tonovi neće ostavit utisak elegancije.
 
Šminka i frizura
 
Kada je u pitanju svadbena frizura, najbolje je da istu poverite vaše frizeru kod koga idete već duži period i kojim ste zadovoljni. Potražite inspiraciju za izgled svoje kose na društvenim mrežama, i ukoliko ste u mogućnosti zakažite i probu, kako bi bili sigurni da je to ono što vam najlepše stoji.
 
 
Ukoliko se do sada niste profesionalno šminkali, najbolje je da se oslonite na preporuke prijateljica koje jesu. Ne morate plaćati najskuplje šminkere, već gledajte da osoba koju angažujete koristi kvalitetnu šminku koja će izdržati od jutra do mraka, i koju će stajati i nakon silnih čestitki gostiju.
 
Opuštanje
 
Dan pred venčanje nemojte provesti u žurbi i završavanju obaveza, već se pobrinite da taj dan protekne u maksimalnom opuštanju. Nakon što ste obavile kozmetičke tretmane, otišle na depilaciju i sredili nokte, častite sebe jednom masažom.
 
On što je takođe bitno jeste da veče pred svadbu legnete na vreme, kako biste bili odmorni i puni energije. Mnoge mlade ovu stavku opuštanja uzimaju zdravo za gotovo, ali ona je podjednako bitna kao i sve gore navedene, jer ukoliko izgledate sveže i odmorno sve na vama će tog dana izgledati lepše.
 
Bilo bi dobro da sve ove pripreme obavite na vreme, i na taj način izbegnete nepotrebnu žurbu i nervozu. Kada dođe vreme da izgovorite “sudbonosno da”, sve brige i obaveze ostavite sa sobom i potrudite se da maksimalno uživate i da se proveselite.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar