Crédit Agricole podržava Climathon 2018 u Nišu
Lokacija: Srbija i svet
26.10.2018.

Crédit Agricole Srbija nagrađuje najbolje rešenje za razvoj zelene infrastruture u Nišu u funkciji prilagođavanja na klimatske promene

 
Niš, 26.10.2018 – Danas je počeo 24 časovni hakaton u koji se simultano održava u preko sto gradova širom sveta sa ciljem da učesnici svojim inetnzivnim angažovanjem i timskim radom pokušaju da reše klimatski izazov sa kojim se njihov grad suočava. U Nišu se, prvi po redu, Climathon održava u organizaciji udruženja ENECA i udruženja Proaktiv, dok je Crédit Agricole Srbija obezbedila nagradu za tim čije rešenje bude usvojeno.
 
Shvatajući važnost rada na rešavanju klimatskih promena sa kojima se sve intenzivnije suočavamo, Crédit Agricole podžava lokalne inicijative koje se tiču zaštite životne sredine, na prvo mesto stavljajući sve akcije koje za cilj imaju smanjenje emisije ugljen dioksida, što je jedan od osnovnih postulata društveno-odgovornog poslovanja Crédit Agricole Grupe globalno i Crédit Agricole banke u Srbiji.
 
U Nišu će 25 učesnika tokom 24 časa Climathon-a razvijati rešenja za klimatske probleme sa kojima se grad Niš suočava, a koja je definisao Sekretarijat za zaštitu životne sredine Niša. Tema ovogodišnjeg događaja je „Razvoj i unapređenje zelene infrastrukture u funkciji prilagođavanja na klimatske promene“. Nakon odabranih rešenja, pristupa se izradi studija izvodljivosti, a zatim i realizaciji.
 
Globalni događaj Climathon održava se u organizaciji Climate - KIC  i podržan je od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar