S&P podigao rejting Crédit Agricole Grupe na A+
Lokacija: Srbija i svet
25.10.2018.

Agenecija za rejting Standard & Poors Global ratings (S&P) je objavila da podiže dugoročni kreditni rejting za Crédit Agricole Grupu za jedan nivo na A+ (sa rejtinga A od januara 2012. godine). Viši rejting je povezan sa stablinim izgledima kompanije.

Obrazloženje S&P-a za povećanje rejtinga zasnovano je na veoma dobrim finansijskim rezultatima koje je Grupa postigla, njenom profilu niskog rizika sa snažnom diverzifikacijom i boljom pokrivenošću rizične aktive od konkurencije. S&P je uzeo u obzir uravnotežen i raznovrstan poslovni model Grupe koji, u kombinaciji sa disciplinovanom politikom emisije HoV i sa niskim apetitom rizika, podržava ukupna strukturna, a ne samo ciklična, smanjenja kreditnih gubitaka.
 
Dugoročni A+ rejting se dodeljuje instituciji za koju se očekuje da će ostati otporna čak i u manje pogodnim uslovima poslovanja. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar