Crédit Agricole Grupa: Neto prihod 2,1 milijarde evra u Q2 2018. godine
Lokacija: Srbija i svet
09.08.2018.

Crédit Agricole Grupa je u drugom kvartalu 2018. godine ostvarila je neto prihod u iznosu od 2,1 milijarde evra i 3,5 milijarde evra u prvoj polovini godine. Korigovan za određene stavke, u stalnom opsegu i deviznom kursu, a pre doprinosa za Single Resolution Fund* kvartalni neto prihod je porastao za 4,8%  u poređenju sa istim kavrtalom 2017. godine. 

Korigovano za određene stavke, i Crédit Agricole Grupa i Crédit Agricole S.A. objavili su svoj najveći neto prihod od IPO-a, sa izuzetno snažnom aktivnošću u regionalnim bankama i svim poslovnim linijama Crédit Agricole S.A., kao i odličnom kontrolom troškova. U skladu sa ciljevima Srednjoročnog plana, nastavljena je integracija najnovijih akvizicija, a Grupa je nastavila svoj spoljni rast sa novim partnerstvima. Novi digitalni proizvodi i usluge postigli su izvrstan uspeh, a beleži se i porast korišćenja tih usluga kod novih klijenata.
 
Adekvatnost kapitala CA Grupe (CET1) je je porasla za +20 baznih poena u odnosu na prethodni kvartal i sada iznosi 14,8% nakraju junna, što je 530 baznih poena više od regulatornih zahteva.**
 
* SRF je deo Single Resolution Mechanism, čija je svrha da obezbedi uredno rešavanje problematičnih banaka u okviru zajednice banaka Evropske Unije.
** Pro forma P2R za 2019, kako je objavila ECB (isključujući kontraciklični bafer)
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar