Ivana Španović prvakinja sveta
Lokacija: Srbija i svet
05.03.2018.
Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu, skokom od 6,96 metara u četvrtoj seriji takmičenje u Birmingemu, engleskom Zapadnom Midlendsu.
 
Ovo je prvo ovakvo odličje za šampionku Evrope, koja je toliko puta morala da se zadovolji srebrnim odličjima.
 
- Nakon toliko pokušaja, toliko drugih medalja, toliko dobrih skokova, konačno imam i skok vredan svetskog zlata. Zaista sam srećna - objasnila je za RTS nova svetska šampionka i srpska rekorderka.
 
Amerikanka Britni Ris završila je kao druga, a treća je bila Nemica Sostin Mogenara.
 
- Ris je specijalna, da nije nje verovatno ne bih ovoliko napredovala. Mi na takmičenje dolazimo sa istim ciljem, a to je zlato. Ona je želela da ga odbrani, ja da ga osvojim. Nekada je ona bila uspešnija, sada sam to bila ja, ali uvek je lepo takmičiti se sa njom - istakla je Ivana Španović.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je Tviter da čestita Ivani Španović.
 
- „Zlato Ivane Španović na Svetskom dvoranskom prvenstvu istorijski uspeh za srpsku atletiku! Sve čestitke za zlato i nenadmašan uspeh!
 
Čestitku je uputio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
Izvor: RTS
Fotografija: Predrag Vučković 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar