Vozačke dozvole će od 1. jula moći da se naručuju preko interneta
Lokacija: Srbija i svet
26.06.2019.

Od ponedeljka, 1. jula, vozači u Srbiji će vozačke dozvole od MUP-a moći da dobiju na kućnu adresu, navodi se u izmenjenom i dopunjenom Pravilniku o vozačkim dozvolama koji je donet 13. juna. Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje vozačke dozvole, podnosilac će birati hoće li dozvolu preuzimati u prostorijama MUP-a ili dostavom na adresu prebivališta. Troškove dostavljanja vozačke dozvole na kućnu adresu snosi podnosilac zahteva. Nakon preuzimanja vozačke dozvole preko pošte, podnosilac zahteva dužan je da uništi isteklu vozačku dozvolu, dok se posle preuzimanja vozačke dozvole u MUP-u stara dozvola poništava i vraća vozaču.  

Preko portala e-Uprave moći će da se naruči i uverenje o nekažnjavanju, i da ono građane sačeka u policijskoj stanici, što znatno štedi vreme i novac građana.   
 
Kada je u pitanju e-Upis već je obezbeđeno da roditelji za đake prvake ne moraju da nose izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o prebivalištu prilikom upisa u školu.  
 
Na portalu e-Uprava građanima je dostupno više od 1.000 usluga, a ovaj portal beleži milion registrovanih korisnika.  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar